Advertisement

ကော်ပြန့်ကြော်လေးလုပ်စားကြမယ်

ကော်ပြန့်ကြော် ပြုလုပ်နည်း

ကော်ပြန့်ကြော် ပြုလုပ်နည်း

အိမ်မှာပဲ လွယ်လွယ်ကူကူနဲ့ အရသာရှိရှိ လုပ်စားနိုင်မယ့် နည်းလမ်းကောင်း

ကြွပ်ရွနေသော ကော်ပြန့်ကြော်များ

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

အဆာအတွက်

  • မုန်လာဥနီ - ခြစ်ထားပါ
  • ဂေါ်ဖီ - ပါးပါးလှီးထားပါ
  • ပဲပင်ပေါက်
  • ကြာဆံ - ရေစိမ်ပြီး နူးညံ့အောင်ထားပါ
  • ဝက်သား (သို့) ကြက်သား - နုတ်နုတ်စင်းထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူ - ထောင်းထားပါ
  • ပဲငံပြာရည်အကြည်
  • ကြက်သားမှုန့် (သို့) အရသာမှုန့်
  • ငရုပ်ကောင်းမှုန့်
  • ဆီ

ကော်ပြန့်လိပ်ရန်

  • ကော်ပြန့်ရွက်
  • ကြက်ဥ/ဘဲဥ (အကာ) သို့မဟုတ် ပြောင်းကော်မှုန့်အရည် (လိပ်မပြေရန်)

ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်

အဆာကြော်ခြင်း

  1. ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီကို အနေတော်ထည့်ပြီး အပူပေးပါ။
  2. ဆီပူလာလျှင် ထောင်းထားသော ကြက်သွန်ဖြူကိုထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။
  3. ကြက်သွန်ဖြူမွှေးလာလျှင် နုတ်နုတ်စင်းထားသော အသားကိုထည့်ပြီး ကျက်အောင်ကြော်ပါ။
  4. အသားကျက်လျှင် ရေစိမ်ထားတဲ့ ကြာဆံကိုထည့်ပြီး ပဲငံပြာရည်ထည့်ကာ သမအောင်မွှေပါ။
  5. ခြစ်ထားသော မုန်လာဥနီ နှင့် လှီးထားသော ဂေါ်ဖီတို့ကိုထည့်ပြီး ဆက်ကြော်ပါ။
  6. အရသာအတွက် ကြက်သားမှုန့် နှင့် ငရုပ်ကောင်းမှုန့်ထည့်ပြီး သမအောင်မွှေပါ။
  7. နောက်ဆုံးမှ ပဲပင်ပေါက်ကိုထည့်ပြီး ခဏမွှေပေးပါ။ ပဲပင်ပေါက် အနည်းငယ်နွမ်းသွားလျှင် မီးဖိုပေါ်မှ ချပြီး အအေးခံထားပါ။

ကော်ပြန့်လိပ်ခြင်း

  1. အဆာများ အေးသွားလျှင် ကော်ပြန့်ရွက်ပေါ်တွင် အဆာကို အနေတော်ထည့်ပါ။
  2. ကော်ပြန့်ကို စတင်လိပ်ပါ။ အလိပ်မပြေစေရန်အတွက် ကော်ပြန့်ရွက်အစွန်းကို ကြက်ဥအကာ (သို့) ပြောင်းကော်မှုန့်အရည် သုတ်ပြီး သေချာစွာလိပ်ပါ။
  3. ပါဝင်ပစ္စည်းများအားလုံး ကုန်သည်အထိ အထက်ပါအတိုင်း ဆက်လိပ်ပါ။

 

" alt="ကော်ပြန့်လိပ်နေပုံ" class="w-full h-auto rounded-xl shadow-md object-cover">

ကော်ပြန့်ကြော်ခြင်း

  1. ဒယ်အိုးထဲတွင် ဆီများများထည့်ပြီး အပူပေးပါ။
  2. ဆီပူလာလျှင် မီးကို အလယ်အလတ် (သို့) မီးအေးအေးသို့ လျှော့ချပါ။
  3. လိပ်ထားသော ကော်ပြန့်များကို တစ်ခုချင်းစီထည့်ပြီး ဖြည်းဖြည်းချင်းကြော်ပါ။
  4. ကော်ပြန့်များ ရွှေဝါရောင်သန်းပြီး ကြွပ်ရွလာသည်အထိ နှစ်ဖက်လှန်ပြီး ကြော်ပေးပါ။
  5. ကြော်ပြီးသား ကော်ပြန့်များကို ဆီစစ်ပြီး နှစ်သက်ရာ အချဉ်ရည်ဖြင့် သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

အခုပဲ လိုက်လုပ်ကြည့်ပြီး အရသာရှိတဲ့ အိမ်လုပ်ကော်ပြန့်ကြော်ကို သုံးဆောင်လိုက်ပါ။

Post a Comment

0 Comments