ကော်ပြန့်ကြော် ပြုလုပ်နည်း
အိမ်မှာပဲ လွယ်လွယ်ကူကူနဲ့ အရသာရှိရှိ လုပ်စားနိုင်မယ့် နည်းလမ်းကောင်း

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
အဆာအတွက်
- မုန်လာဥနီ - ခြစ်ထားပါ
- ဂေါ်ဖီ - ပါးပါးလှီးထားပါ
- ပဲပင်ပေါက်
- ကြာဆံ - ရေစိမ်ပြီး နူးညံ့အောင်ထားပါ
- ဝက်သား (သို့) ကြက်သား - နုတ်နုတ်စင်းထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူ - ထောင်းထားပါ
- ပဲငံပြာရည်အကြည်
- ကြက်သားမှုန့် (သို့) အရသာမှုန့်
- ငရုပ်ကောင်းမှုန့်
- ဆီ
ကော်ပြန့်လိပ်ရန်
- ကော်ပြန့်ရွက်
- ကြက်ဥ/ဘဲဥ (အကာ) သို့မဟုတ် ပြောင်းကော်မှုန့်အရည် (လိပ်မပြေရန်)
ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်
၁
အဆာကြော်ခြင်း
- ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီကို အနေတော်ထည့်ပြီး အပူပေးပါ။
- ဆီပူလာလျှင် ထောင်းထားသော ကြက်သွန်ဖြူကိုထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။
- ကြက်သွန်ဖြူမွှေးလာလျှင် နုတ်နုတ်စင်းထားသော အသားကိုထည့်ပြီး ကျက်အောင်ကြော်ပါ။
- အသားကျက်လျှင် ရေစိမ်ထားတဲ့ ကြာဆံကိုထည့်ပြီး ပဲငံပြာရည်ထည့်ကာ သမအောင်မွှေပါ။
- ခြစ်ထားသော မုန်လာဥနီ နှင့် လှီးထားသော ဂေါ်ဖီတို့ကိုထည့်ပြီး ဆက်ကြော်ပါ။
- အရသာအတွက် ကြက်သားမှုန့် နှင့် ငရုပ်ကောင်းမှုန့်ထည့်ပြီး သမအောင်မွှေပါ။
- နောက်ဆုံးမှ ပဲပင်ပေါက်ကိုထည့်ပြီး ခဏမွှေပေးပါ။ ပဲပင်ပေါက် အနည်းငယ်နွမ်းသွားလျှင် မီးဖိုပေါ်မှ ချပြီး အအေးခံထားပါ။
၂
ကော်ပြန့်လိပ်ခြင်း
- အဆာများ အေးသွားလျှင် ကော်ပြန့်ရွက်ပေါ်တွင် အဆာကို အနေတော်ထည့်ပါ။
- ကော်ပြန့်ကို စတင်လိပ်ပါ။ အလိပ်မပြေစေရန်အတွက် ကော်ပြန့်ရွက်အစွန်းကို ကြက်ဥအကာ (သို့) ပြောင်းကော်မှုန့်အရည် သုတ်ပြီး သေချာစွာလိပ်ပါ။
- ပါဝင်ပစ္စည်းများအားလုံး ကုန်သည်အထိ အထက်ပါအတိုင်း ဆက်လိပ်ပါ။

" alt="ကော်ပြန့်လိပ်နေပုံ" class="w-full h-auto rounded-xl shadow-md object-cover">
၃
ကော်ပြန့်ကြော်ခြင်း
- ဒယ်အိုးထဲတွင် ဆီများများထည့်ပြီး အပူပေးပါ။
- ဆီပူလာလျှင် မီးကို အလယ်အလတ် (သို့) မီးအေးအေးသို့ လျှော့ချပါ။
- လိပ်ထားသော ကော်ပြန့်များကို တစ်ခုချင်းစီထည့်ပြီး ဖြည်းဖြည်းချင်းကြော်ပါ။
- ကော်ပြန့်များ ရွှေဝါရောင်သန်းပြီး ကြွပ်ရွလာသည်အထိ နှစ်ဖက်လှန်ပြီး ကြော်ပေးပါ။
- ကြော်ပြီးသား ကော်ပြန့်များကို ဆီစစ်ပြီး နှစ်သက်ရာ အချဉ်ရည်ဖြင့် သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
သတိပြုရန်
မီးပြင်းပြင်းဖြင့်ကြော်ပါက အပြင်သားများ တူးလွယ်ပြီး အတွင်းမှ အဆာများ ကောင်းစွာပူနွေးမည်မဟုတ်ပါ။
0 Comments