🍃 ဒူးရင်းသီးမုန့်ဖက်ထုပ် ပြုလုပ်နည်း 🍃
မြန်မာ့ရိုးရာမုန့်မျိုးစုံအနက်မှ လူကြိုက်အများဆုံးဖြစ်တဲ့ ငှက်ပျောဖက်ရနံ့သင်းသင်းနဲ့ အရသာရှိလှတဲ့ ဒူးရင်းသီးမုန့်ဖက်ထုပ် လုပ်နည်းလေးကို တင်ဆက်ပေးလိုက်ပါတယ်။
🧺 ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ဒူးရင်းသီး (အမှည့်) - အနေတော် ၁ လုံး
- ကောက်ညှင်းမှုန့် - ချိန်ခွက် ၁ ခွက်
- ဆန်မှုန့် - ချိန်ခွက် ၁/၄ ခွက်
- သကြား - ၃၀ ဂရမ် (သို့မဟုတ်) မိမိနှစ်သက်သလောက်
- အုန်းသီး (ခြစ်ပြီးသား) - ချိန်ခွက် ၁ ခွက်
- ငှက်ပျောဖက် - လိုအပ်သလောက်
- ဆား - အနည်းငယ်
- သွားကြားထိုးတံ - မုန့်ဖက်ထုပ်ချိတ်ရန်
🍳 ချက်ပြုတ်နည်းအဆင့်ဆင့်
အစာသွပ်ပြင်ဆင်ခြင်း
ဒူးရင်းသီးအသားကို အစေ့ဖယ်ထုတ်ပြီး ဇလုံတစ်ခုထဲတွင် ခြစ်ထားသော အုန်းသီး၊ သကြားတို့နှင့် သမအောင် နယ်ပေးပါ။
ကောက်ညှင်းမုန့်သားပြင်ဆင်ခြင်း
ဇလုံသန့်သန့်တစ်ခုထဲတွင် ကောက်ညှင်းမှုန့်၊ ဆန်မှုန့်၊ ဆားအနည်းငယ်တို့ကို ရောမွှေပါ။ ရေကို ဖြည်းဖြည်းချင်းထည့်ကာ ချောမွေ့နူးညံ့သော မုန့်သားရသည်အထိ နယ်ပေးပါ။
မုန့်ဖက်ထုပ်ထုပ်ခြင်း
သန့်စင်ထားသော ငှက်ပျောဖက်ကို အနေတော်ဖြတ်ပါ။ မုန့်သားအနည်းငယ်ကို လက်ထဲတွင် ဖြန့်ပြီး အလယ်တွင် ဒူးရင်းသီးအစာသွပ်ထည့်ပါ။ အစာများမထွက်အောင် မုန့်သားဖြင့် သေချာစွာလုံအောင်ပိတ်ပြီး ငှက်ပျောဖက်ဖြင့် ထုပ်ကာ သွားကြားထိုးတံဖြင့် ချိတ်ပါ။
မုန့်ပေါင်းခြင်း
ပေါင်းအိုးထဲတွင် ရေထည့်ပြီး ဆူအောင်တည်ပါ။ ရေဆူလာလျှင် မုန့်ဖက်ထုပ်များကို စီထည့်ပြီး မိနစ် ၂၀ မှ ၃၀ အထိ ပေါင်းပေးပါ။
📝 အကြံပြုချက်
- သကြားပမာဏကို မိမိနှစ်သက်သလို အတိုးအလျှော့လုပ်နိုင်ပါတယ်။
- ငှက်ပျောဖက်မရှိပါက အပူခံနိုင်သော ပလတ်စတစ် သို့မဟုတ် အလူမီနီယံဖလင်ကို သုံးနိုင်ပါတယ်။ သို့သော် ငှက်ပျောဖက်၏ သင်းပျံ့သောရနံ့က မုန့်ကို ပိုမိုအရသာထူးကဲစေပါတယ်။
ဒူးရင်းသီးမုန့်ဖက်ထုပ်က ရိုးရာနဲ့ဆန်းသစ်မှုကို ပေါင်းစပ်ထားတဲ့ မုန့်အမျိုးအစားတစ်ခုဖြစ်ပြီး မိသားစု၊ မိတ်ဆွေများနဲ့အတူတူ သုံးဆောင်ဖို့ အထူးသင့်တော်ပါတယ်။ အားလပ်ရက်မှာ လုပ်စားကြည့်ဖို့ တိုက်တွန်းလိုက်ပါတယ်။
0 Comments